sunnuntai 27. helmikuuta 2022

Chili helmikuu

Kaikki istuttamamme chilit eivät lähteneet itämään esikasvatusruukuissa, menetimme yhden purple pumpkin ja kolme filius blue:ta. Mutta kaiken kaikkiaan 12 chiliä iti meidän esikasvatus ruukuista.

Laitoimme kylvökapseleissa itäneet chilit maatuviin esikasvatus ruukkuihin kasvamaan. Näin saimme pidettyä kaikki itäneet chilit kasvivalojemme alla. Idättämisen olisi voinut aloittaa vasta helmikuussa. Koska meidän pöytätila ikkunoiden lähellä loppuu varmasti kesken, ennen kuin ulkona on tarpeeksi lämmintä jotta voimme laittaa chilit kasvamaan parvekkeelle.

Osa chileistä on lähtenyt hyvin kasvamaan esikasvatusruukuissa ja juuriakin on tullut näkyviin reunoissa. Joidenkin chilien lehdet ovat oudon mallisia ja emme tiedä onko lajin stabiili vai vielä kehitysvaiheessa oleva. Vai onko meille tullut jokin tauti chileihin. Vanhemmissa chileissä ei ole näkynyt lehdissä muutoksia, joten olemme päätyneet että uudet chilit eivät ole täysin stabiileja lajikkeita. Mutta näistä mutantti-lehti-chileistä voi tulla hauskan näköisiä kasveja. Mutta tämä selviää vasta myöhemmässä vaiheessa.
Päätimme laittaa neljä suurinta isompiin ruukkuihin. Loput chilit saimme nyt paremmin kasvivalojen alle kasvamaan. Uusiin ruukkkuihin meni 3 Filius blue:ta ja yksi Pruple pumpkin. Osa lehdistä on moniväriset vihreästä tumman liilaan. Kesällä näemme sitten pysyvätkö lehdet monivärisenä vai muuttuvatko kokonaan vihreiksi.

Annamme varmasti chilejä taas kesäksi sukulaisille ja ystäville tuomaan iloa ja satoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti