perjantai 23. huhtikuuta 2021

Chili huhtikuu

Bird´s eye on lähtenyt loistavasti kasvamaan. Siirsimme ne uusiin ruukkuihin, päätimme kokeille miten isompi ruukku vaikuttaa kasvuun, joten laitoimme yhden isompaan ja loput kolme pienempään altakastelu ruukkuihinn. Yhdestä me leikkasimme kärjen pois, jotta saisimme tuuheamman chili kasvin josta voimme yrittää tehdä syksyllä Bonchin. Kun huomasimme miten mukavasti tuli uusia varsia niin päätimme myös muista leikata kärjen pois.


Seuraavaksi siirämme chilit parvekkeelle ja mahdollisesti vieläkin isompaan ruukkuun. Lannoitamme chilejä joka sunnuntai kun kastelemme ne.

Laitoimme kaikkiaan 24 chilin siementä itämään 28.3.21 ja näistä 23 lähti itämään. Tämä oli mukava yllätys.

Siirsimme myös Arhibo F3, Biquinho yellow, Chenzo ja Explosive emberin itämis ruukuista bamburuukkuihin, jotta chileillä olisi parempi tila kasvaa. Teimme mullasta oman sekoituksen, käytimme taimimultaa, kaktusmultaa, perliittiä ja kukkamultaa, katsotaan miten chilit lähtevät kasvamaan.


Katsotaan minne siirrämme chilit seuraavaksi. Luultavasti annamme osan sukulaisille kesän iloksi, mutta suurimman osan pidämme itse. Chilit on tarkoitus totuttaa toukokuussa parvekkeelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti