torstai 31. maaliskuuta 2022

Bonchi maaliskuu

Kokeilumme onnistui loistavasti - Kaikki bonchit selvisivät talven yli hyvin. Niin kasvivalon alla olleet kuin luonnon valossakin. Ainoastaan kerran meinasi yksi Bird´s eye baby kuivua pahasti, se tiputti meilkein kaikki lehdet. Mutta saimme tämänkin jälleen kasvamaan vähän runsaammalla kastelulla. Bonchissa on vielä muutama oksa josta ei ole uutta kasvua lähtenyt tulemaan, nämä leikkaamme vielä pois ennen parvekkeelle siirtoa.


Kaikista boncheista otimme tuki/taivutus rautalangat pois tulevan kasvukauden ajaksi. Näin emme vanhingoita niitä, kun chilit laitetaan parvekkeelle kasvamaan kesäksi isompiin ruukkuihin. Syksyllä katsomme parhaimmat chilit ja bonsaitamme ne uudelleen. Kaikkia jotka nyt selvisivät talven yli emme varmaankaan tule säilyttämään, koska kokeilumme onnistui 100%.

Opimme että kasvivalo ei ole välttämätön chilin talvehtimiseen. Riittää kun on ikkuna josta chili saa mahdollisimman paljon valoa talven pimeimpinä hetkinä, niin ne selviävät hengissä. Kasvivalon kanssa saa myös talvella jonkin verran kypsiä chilejä kasvista. Mutta nämä me pidimme vain koristeena, emme käyttäneet niitä ruoanlaitossa.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti