keskiviikko 29. kesäkuuta 2022

Chilit kesäkuu

Lämpöä riittää ja chilit kasvavat ja osa on myös jo kypsynyt. Parvekkeella on ollut nyt hyvin lämmintä ja Chilejä on tullut kasteltua useampaan kertaan viikossa. Sain onneksi vietyä, ennen helteiden alkua, vielä muutaman chilin sukulaisille kasvamaan ja tuottamaan satoa. Viime vuoden kasvustoon verrattuna pystymme halutessamme istuskella parvekkeella ja nauttia chileistä ja maisemasta joka meiltä näkyy.


Purple pumpkin tekee tämän hetkisistä chileistämme kooltaan isoimpia chilejä. Testasimme yhtä raakaa Purple Pumkinia ja tulista oli. Tämän kesän sadon tulemme pakastamaan ja teemme niistä sitten myöhemmin chilikastiketta. Yksikään ei ole vielä vaihtanut väriä, voi olla että kasvattaa chilin kokoa vielä jonkin aikaa.


Biquinho yellow, meidän luotettava mieto chilimme, tekee myös hyvää satoa parvekkeella. Tänä vuonna näyttää jopa tulevan kooltaa isompia chilejä kuin viimevuonna. Biquinho yellow on viihtynyt hyvin kaukalossa jonne sen istutimme miheni kanssa. Tämä on myös vaikuttanut chilien kokoon.



Toinen uusi chilimme Filius blue on myös tehnyt mukavasti satoa, nämäkin chilit ovat aluksi lilan värisiä ja vaihtavat väriä kypsyessään. Mikä mahtaa olla lopullinen väri..... oletan että kirkkaan punainen. Tämän chilin voimakkuudesta meillä ei ole vielä kokemusta, mutta sekin aika on vielä tulossa.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti