torstai 1. heinäkuuta 2021

Parvekepuutarha kesäkuu

Parvekkeelle ei enää mahdu istumaan - tomaatit, chilit ja mansikat ovat vallanneet meidän parvekkeen.

Tomaatista rupeaa tulemaan jo satoa. Tähän mennessä ainakin 6 tomaattia on tulossa, mutta jos kaikista kukista on tulossa tomaatti niin ekasta taimenesta tulee ainakin kolminkertainen määrä, voi tulla pikkasen enemmänkin.

Kasvu on ollut nopeaa, ensimmäiset kukat tulivat 12.6. ja 19.6. oli jo tomaatti tulossa, sama tomaatti 26.6. on kasvanut jo kokoa mukavasti. Olemme tomaatin kukkia kevyesti taputelleet jotta hedelmöitys onnistuu. Tätä menetelmää olemme käyttäneet ennenkin onnistuneesti. 

Toisessa tomaatin taimenessa on kukkasia, mutta yhtään tomaatin alkua ei vielä näy. Mutta kukkia on yli tusinan verran että varmasti siitäkin muutama tomaatti lähtee kasvamaan.

Nyt yritämme olla liikakastelematta jotta tomaatti ei halkea kypsymisvaiheessa, tämä on yksi yleisimmistä syistä tomaatin halkeamiseen. Mullan pitää olla kosteaa suurimman osan ajasta, mutta ei märkää. Tämän tasapainon löytäminen on välillä hankalaa kun parvekkeella on todella kuuma. Mutta altakasteltava ruukku helpottaa hommaa mukavasti.

Mansikka on vähän hitaampi kasvamaan, vielä tekee lehtiä ja kukkasia ei ole näkyvissä. Mutta saamme sitten satoa vähän myöhemmin kesällä...ehkä.

Kasteluvesi haihtuu helpommin kankaisesta ruukusta, siksi olemme laittaneet mansikoihin myös Blumat classic kastelujärjestelmän. Kastelujärjestelmä on helpppokäyttöinen ja kastelee mansikoita tasaisesti. Voimme myös rauhassa lähteä mökille kun tiedämme että kasteluhoituu ja mansikat eivät kuihdu kuumassa parvekkeessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti