torstai 1. heinäkuuta 2021

Chili kesäkuu

Chilit rupeavat kukkimaan mukavasti, varsinkin Bird´s eye. Muissa chileissä on vasta kukkien nuppuja. Olimme innoissamme kun näimme ensimmäisten chilien ilmestyessä 6.6. ja pian olikin sitten lisää chilejä tulossa.

Muut chilit ottivat vähän takapakkia kesäkuun kovien helteiden takia. Kukkasia ja nuppuja tippui chileistä paljon. Bird´s eye oli kerinnyt tekemään jo chilin alkuja ja nämä pysyivät kiinni. Helle varmasti vaikutti näihinkin jonkin verran, koska ovat pysyneet nyt pidempään saman kokoisina.

Toinen chili joka tuottaa jo hedelmää on Archibo F3. Huomasimme ensimmäisen chilin 26.6. ja tämä kasvaa todella nopealla tahdilla, toinen kuva on otettu 29.6. ja koko on tuplaantunut.


Näissä molemmissa chileissä on valkoiset kukat ja nyt odottelen onko myös muissa chileissä valkoiset kukat vai tuleeko vähän vaihtelua väreissä. Varmasti kukkia olisi jo nyt muissakin lajikkeissa mutta helle vei ne mennssään ja nyt odottelemme uusien nuppujen avautumista. 

Melkein kaikilla chilikasveilla on altakasteleva ruukku jonne lisäämme vettä ja ravinteita. Nyt yritämme olla liikakastelematta chilejä, mullan pitää olla kosteaa mutta ei märkää. Tässä tasapainottelu on hankalaa koska ulkona on kuuma ja osissa chileistä on suuret lehdet (kuten Archibo F3:lla) jotka haihduttavat enemmän vettä kuin pienilehtiset (kuten Bird´s eye). Mutta virheitä sattuu ja tekemällä oppii. Näillä näkymin tulemme saamaan hyvinkin paljon chilejä ja miten saamme nämä kaikki käytettyä onkin jo toinen juttu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti