lauantai 29. toukokuuta 2021

Chili toukokuu

Olemme vieneet toukokuun alusta chilejä parvekkeelle karaistumaan. Aurinkoisina päivinä chilit olivat parvekkeella n. 20 min ja lisäsimme aikaa joka päivä pikkasen lisää. Näin Chilit eivat saa shokkia kun jäävät parvekkeelle lopullisesti ja ilmat vaihtelevat hyvinkin kuumasta viileään.

Siirsimme 14 toukokuuta pari Biquinho yellow:ta ja Explosive emberin suurempaan ruukkuun. Nyt chilejä rupeaa olemaan niin paljon, jotta kannattaisi kaikkia siirtää yhtäaikaa uusiin ruukkuihin. Näin tämä pysyy meillä miellekkäänä puuhana ja multaa ei tarvitse hankkia monta pussia kerrallaan. Olemmme käyttäneet nyt ruukkusoraa mullan seassa jotta multa ei painuisi liikaa ja chilien juurilla on tarpeeksi tilaa kasvaa lisää. Aluksi käytimme perliittiä, mutta tätä ei löydy enää mistään, mutta ruukkusora vaikuttaa käyvän yhtä hyvin.


21 päivä sitten siirreettin seuraavat chilit uusiin ruukkuihin. Laitoimme isoon parvekelaatikkoon Archibo F3, Chenzo ja kaksi Biquinho yellow:ta. Myös Bird´s eye ja Explosive ember saivat uudet isommat ruukut.


Nyt olemme laittaneet loput chilit uusiin ruukkuihin ja osan tulemme laittamaan vieläkin isompiin ruukkuihin, mutta varmaankin kuukauden päästä.
Suurimmat altakastelevat ruukut ovat nyt käytössä, mutta isot kangasruukut odottavat vielä chilejä jotka laitamme niihin myöhemmin.

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti