sunnuntai 25. heinäkuuta 2021

Chili heinäkuu

Huomasimme että meidän chileillä on huumorintajua. Tai no ainakin näyttää meille kieltä niin mukavan punaisena. Tämä chili edustaa Birds´s eye baby -lajiketta.

Explosive ember on vihdoinkin tehnyt lilan värisiä kukkia ja ensimmäiset chilitkin ovat tulossa, nämäkin ihanan lilan värisenä. Mausta ei vielä ole tieto mutta tulee kyllä maisestettua kun chilit kypsyvät.

Chenzo on myös tehnyt paljon chilejä jotka odottavat vain kypsymistä. Kaikki ovat vielä raakileita, mutta kesää ja lämpöä on vielä jäljellä. Aluksi emme huomanneet ollenkaan kukkia tai chilejä ja ihmettelimme onko ollenkaan tulossa. Mutta ne olivatkin suojassa ihan kasvin keskiössä jolloin lehdet tarjoavat suojaa kovalta helteeltä.

Bird´s eye:ssa olemme huomanneet pientä eroa kasvien kesken. Kolme suurinta kasvia on pienilehtisiä ja kaikki suuntaavat ylöspäin (niin lehdet kuin chilitkin). Mutta yksi näistä on isolehtinen ja chilit ovat vähän siellä sun täällä kasvissa. Kaikkia näitä chilejä on leikattu kasvu vaiheessa, mutta isolehtistä vain kerran jotta saimme sen hyvin haarautumaan.

Mutta en yhtään ihmettele miksi monet tekemät tästä lajikkeesta Bonchin. Värimaailma on aivan upea kun eri kypsyysasteet näkyvät eri väreinä kasvissa. Olemme maistaneet yhden raakile chilin ja meidän makuun se oli tulinen.

Archibo F3 on todella suuri näyttää ihan paprikalta. Vielä se on vihreä eikä näy kypsymisen merkkejä. Mutta kukkasia on monta ja chilejä tulossa ja toivottavasti kaikista ei tule ihan näin suuria jotta kerkeävät kypsymään.

 

Biquinho yellow tekee vasta kukkaisa, joten chilit ovat vielä tulossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti