torstai 27. huhtikuuta 2023

Chilit huhtikuu

Meidän pistokkaat ovat selviytyneet aivan loistavasti. Biquinho yellow on kasvanut reippaasti sen jälkeen kun laitoimme sen multaan. Chili on ruvennut tekemään jo kukkiakin ja olemme jopa leikanneet siitä yhden oksan pois.

Toinen pistokas on explosive ember ja se on nyt vasta on ruvennut tekemään pieniä juuria. Olemme huomanneet että chilin pitää olla noin kolme viikkoa vedessä jotta se rupeaa tekemään juuria. Laitamme tämän chilin multaan vasta ensi kuun puolella.

Halusimme että uudet chilit haarautuisivat, niin leikkasimme niistä latvat pois. Näin niistä tulee tuuheampia ja ne tuottavat enemmän chilejä kesällä. Alla olevassa kuvassa on explosive ember josta otimme tuon pistokkaan veteen (kuva yllä).


Chilit ovat viihtyneet hyvin ja osa rupeaa olemaankin jo niin isoja että ne voisi laittaa parvekkeelle. Mutta siellä on vielä liian kylmä. Joten pidämme leikkaamalla näitä chilejä aisoissa :) Ja koska luonnon valoa tulee jo niin paljon otimme kasvivalon pois.


Keittiössä chilit ovat viihtyneet hyvin koko talven ajan ja nyt ne saavat loistavasti valoa heti aamusta.


Parin vuoden takainen biquinho yellow onkin tehnyt jo chilejä. Talvellahan se teki vain ja ainoastaan kukkasia. Chileihin saakka ei ollut tarpeeksi valoa. Mutta nyt se on päättänyt aloittaa chilien tekemisen ja kypsentämisen. Huomasin myös muutaman vuoden vanha explosive emberkin on tehnyt jo muutaman chilin kypsymään. Joten satoa rupeaa tulemaan heti loppukeväästä.

Laitoin myös maaliskuun lopulla iki-ihanan mustanmerenruusun "kävyt" uusiin multiin ja nyt huhtikuussa ne ovat ruvenneet versoamaan. Katsotaan minkäväriset kukat tulee, kun en nyt yhtään muista.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti