maanantai 29. maaliskuuta 2021

Chili

Nyt aloitan Chilin kasvattamisesta sarjan jota tulen päivittämään sen mukaan kun chilit kasvavat. On myös mahdollista että tulen tekemään vuoden loppupuolella joistakin chileistä Bonsain eli Bonchin.

Laitoimme chilin siemenet multaa tammikuun puolessa välissä ja 5 chiliä lähti itiämään pari viikkoa myöhemmin, mutta yksi kuihtui johtuen ylikastelusta. Huomasimme liian myöhään että olimme kastelleet chilejä liikaa, vaikka ylimääräinen vesi valuikin idätys ruukkusta pois. Multa saa olla kosteaa mutta ei läpimärkää. Ystävältä saamista chilin siemenistä Bird´s eye baby -lajike oli ainut joka lähti itämään ja siksi päätimme tilata lisää chilin siemeniä.


 

Tilasimme Fataliiseeds.net sivuilta kolme erinlaista chilin siemeniä ja myös Bonchi ohjekirjasen, joka on englannin kielinen. Onneksi mukana tuli myös pieni chilin kasvatusopas.

 


Tilaamamme chilit ovat Arhibo F3, Biquinho yellow ja Explosive Ember. Koska nämä idätetään sen verran myöhässä en odota näistä tälle vuodelle kovinkaan suurta satoa.  Mutta tämä nähdään kesän jälkeen miten kasveille kävi. Saimme yllättäin muutaman ylimääräisen siemenen kiitokseksi kun tilauksemme ylitti tietyn rajan (saimme Blue Green Zebra tomaatti, Chenzo ja Biquinho yellow chilit). Laitoimme chilit ja tomaatin kasvamaan 28.3.21, tomaatista kerron lisää parvekepuutahra päivityksissä sitten lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti