perjantai 23. joulukuuta 2022

Chili joulukuu

Saimme alku syksystä ystävältä Cheiko roxa chilin. Ajattelimme bonsaittaa sen pienempään ruukkuun talven ajaksi. Koska chili oli kasvanut suuressa ruukussa isoksi, aviomieheni leikkasi sitä jo ystävänsä luona pienemmäksi kuljetusta varten. Leikkasimme chiliä vielä pienemmäksi kotona, jätimme kuitenkin muutaman lehden chiliin.

 

 

Poistimme chilistä mahdollisimman paljon multaa ja juuria, ensin käsin ja sitten veden avulla. Putsauksen jälkeen laitoimme chilin pienempään ruukkuun. Ensin odotimme muutaman viikon, jotta näimme selviääkö chili tästä muutoksesta vai ei.

 

 

Tällä hetkellä Cheiko roxa voi hyvin yhden kasvivalon alla ja on tehnyt roimasti lehtiä ja kukkasia. Tietenkin poistamme kaikki kukkaset jotta chili keskittyy enemmän juurien ja lehtien kasvattamiseen. Katsotaan laitammeko chilin kesäksi isompaan ruukkuun ja millaista satoa me tulemme saamaan.

 


2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoista! Odotatteko "hedelmiä" vai mitä osia käytetään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotta chiliin tulee enemmän satoa (hedelmiä) kesällä, siksi nyt koitamme vahvistaa chilin juuria ja lehtiä. Kesällä saadusta sadosta teemme hot saucea jota käytämme esim. pataruokien mausteena.

      Poista