keskiviikko 30. marraskuuta 2022

Bonchi marraskuu

Chileistä olemme joutuneet heittämään yhden pois. Mutta silti meille jäi vielä kahdeksan bonsaitettua chiliä jäljelle. Keväällä annamme ystäville ja sukulaisille chilejä jotta saamme parvekkeelle tilaa lisää. Jos vaikka ensi kesänä voisimme istua parvekkeella nauttimassa hyvästä säästä ja kasvavista chileistä.

Olemme ottaneet tällekkin talvikaudelle kasvivalon käyttöön, mutta tällä kertaa vain yhden. Kasvivalo ei ole kuitenkaan kokoajan päällä vain aamusta ja illasta muutaman tunnin, muuten chilit saavat nauttia luonnonvaloa ikkunasta.

Osa chileistä on kokonaan luonnonvalon varassa, katsotaan selviytyvätkö kaikki yksilöt vai ei. Näissä chileissä on kasvua on tapahtunut hyvin tasaiseen tahtiin, mutta tämäkin tulee hidastumaan vuoden pimeimpänä aikana.

Lähinnä kasvivaloa oleviin chileihin tulee valtavasti kukkasia. Aviomieheni nyppii näitä kukkasia viikottain pois valtavia määriä. Yhteen kasvivalon alla olevaan chiliin oli kuitenkin kerinnyt tulemaan chili, annamme nyt tämän yksinäisen tapauksen kypsyä ja koristaa kasvia. Leikkaamme chilien lehtiä ja oksia silloin tällöin pois, jotta ne pysyvät halutussa mallissa ja rönsyilevät haluamaamme suntaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti