torstai 30. joulukuuta 2021

Pikku näpertelyä - ratsastuseste

Kummityttöni on rakentanut omaan huoneeseensa hevostallin. Sieltä löytyy maneesi, talli ja ratsastuksen harjoittelurata. 

Tarvikkeet olivat liimapyssy, askarteluliima, pienet pihdit, jäätelötikkuja, sopivan paksuista pahvia, pahvisia pillejä, arkryylimaalia ja light moulding paste.
Aluksi tein valmiiksi pohjan, jolle liimasin esteen osat. 
 
Näin jälkikäteen olisi pitänyt tässä kohtaa jo liimata pienemmistä jäätelötikuista tasaisin välein vastakkaisessa suunnassa kuin mitä itse pohja on. Ja sittem maalata se molemmin puolin, jotta se ei olisi kaartunut niin paljon. 

Tein myös esteen kaarevat tuet johon tulen liimaamaan kiinni pillit, jotka toimivat esteenä. Tein kahden erikorkuisen esteen rungon. Tämä vaati pientä tee ja testaa vaihetta, jotta sain sopivan kaaren joka pysyi rungossa ilman liimaakin kiinni.
Nyt liimaan kuumaliimalla kaaren runkoon kiinni. Laitan vielä aukkoon liimaa, jotta saan tasaisen pinnan päälle ja pohjaan helpottaakseni alustaan liimaamista ja maalaamista. Liimasin kuumaliimalla myös pidikkeet kiinni esteisiin, johon laitan lopuksi kiinni pillistä tehdyt puomit esteeseen. 

Jälkeenpäin tajusin, että olisi pitänyt mitata lyhyen ja pidemmän esteen puomipaikat suurinpiirtein samoille kohdille, nyt ne tuli laitettua silmämääräisesti.
Kun kaikki oli liimattu paikoilleen ja este oli kuivunut oli maalaamisen aika. 
 
Ensin sekoitin valkoista akryylimaalia ja light moulding pastea keskenään, jotta sain sopivaan paksuista maalia. Maalasin esteen rungon valkoiseksi. 
 
Sitten sekoitin jäljelle jääneeseen seokseen ruskeaa maalia ja lisäsin vielä lisää light moulding pastea. Maalasin pohjan ruskeaksi ja laitoin pientä myös pieniä askartelu lumihiutaleita seokseen, jotta sain lisää tekstuuria. Pohjaa en saanut maalattua yhdellä kertaa vaan minun piti antaa sen kuivua yön yli, jotta sain myös sen maalattua. Pohjaan käytin vain light mouldin pastea ja akryylimaalia.
Kun ratsastuseste oli kuivunut lopuksi liimasin vielä puomit paikoilleen kuumaliimalla. 
 
Tämä oli hauska projekti josta oppi paljon ja toivon että kummityttöni sain myös lisää mielenkiintoa leikkeihinsa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti