lauantai 29. toukokuuta 2021

Parvekepuutarha toukokuu 2021

Toukokuun alusta olemme vieneet Blue Green Zebra tomaattia parvekkeelle aurinkoisina päiviä jotta se karaistuu ennen lopullista siirtoa. 14 päivä siirsimme tomaatin suurempaan ruukkuun ja parvekkeelle lopullisesti. Nyt aluksi se on korotettu jotta saa paremmin aurinkoa. Kun tomaatti on kasvanut lisää pituutta laitamme sen parvekkeen lattialle. Toisen tomaatin laitoimme suurempaan ruukkuun nyt toukokuun lopussa.


23 pv siirsimme myös mansikan taimenet kangasruukkuihin ja parvekkeelle. Mansikka saa jäädä näihin kangasruukkuihin koko kesäksi ja katsotaaan saammeko satoa. Olemme lukeneet että kangasruukussa kasvin juuret saavat paremmin ilmaa ja multa ei pakkaudu niin lujasti kuin normaalissa ruukussa. Mutta tämän kesän jälkeen olemme tässäkin asiassa viisaampia.

Ostimme Ikeasta hyllykön jossa on lasihyllyjä, laitoimme sen parvekkeelle niin kasvit saavat hyvin valoa lasilevyn läpi. Talvella sitten kynttilät ja tuikut valtaavat hyllyt.

 

Viime aikoina on ollut hyvinkin viileää ilmaa ja onneksi meillä on parvekelasit niin ei ole tarvinut tuoda kasveja takaisin sisälle. Mutta jos on liian aurinkoista, niin olemme ostaneet kasveille harson joka sitten levitetään suojaksi. 

2 kommenttia:

  1. Onpa todella hieno parvekepuutarha. Hyvä idea käyttää hyllykköä parvekkeella niin, että kasvit saa laitettua korkeammalle aurinkoon. Meillä on myös ihana parveke, jota voi käyttää ympäri vuoden mukavasti, koska se on lasitettu. Nyt kuitenkin alkaa olla aika huoltaa parvekelaseja, joten etsinässä onkin luotettava huolto parvekelaseille. https://www.parvekelasihuolto.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyllykkö on ollut loistava ostos. Siinä on lasiset hyllyt joten valo pääsee mukavasti läpi. Myös jos kasvi tarvii enemmän tilaa niin seuraavan hyllyn voi ottaa pois ja taas on tilaa kasvaa isommaksi :)

      Poista