perjantai 23. huhtikuuta 2021

Parvekepuutarha

Parvekkeemme on pienehkö niin puutarhan luominen sinne tarvitsee mielikuvitusta. Olemme kokeilleet pelkkiä matalia tasoja ja isoja kukkaruukkuja. Mutta nämä eivät oikein sopineet. Nyt olemme hankkineet uuden hyllykön joka sopii parvekkeelle hyvin ja tulemme saamaan monet nyt idätysvaiheessa olevat kasvit sinne kesäksi kasvamaan. 

Maaliskuun puolessa välissä laitoimme mansikan ja koristekaalin siemeniä itämään multaan. On mukavaa seurata miten siemen lähtee itämään ja myös saako ne pidettyä hengissä niin pitkään että voimme istuttaa ne parvikkeelle isompaan kukkalaatikkoon. Valitettavasti liikakastelimme taimia ja jouduimme heittämään osan pois. katsotaan selviääkö loput vai ei.

Olen ennen ostanut torilta jo valmiiksi hyvin kasvavan tomaatin alun ja pitänyt sitä sitten parvekkeella isossa ruukussa. Tällä kertaa ajattelin kokeilla tomaatin kasvatusta ihan siemenstä saakka, koska saimme chilien tilauksen yhteydessä myös tomaatin siemeniä. Tomaatti on lajikkeeltaan Blue Green Zebra. 

Laitoimme viisi siementä maaliskuun lopussa itämään matalaan bamburuukkuun.

 

Ensimmäinen taimi iti jo viidetenä päivänä. Pitkään meillä oli vain yksi itänyt tomaatin taimen, mutta muutaman päivän jälkeen oli tullut pari vielä lisää. Istutimme isoiomman taimenen vihreään kangasruukkuun huhtikuun puolessa välissä ja pian huomasimme että yksi tomaatin taimen oli lähtenyt vielä itämään bambu ruukussa.

 

Tänään istutimme taimet isompiin ruukkuihin kasvamaan. Seuraavaksi taimet siiretään toukokuussa parvekkeelle kasvamaan. Tietenkin toivomme saavamme edes vähän satoa tomaatista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti