keskiviikko 27. lokakuuta 2021

Bonchi lokakuu

Olemme ostaneet pari pöytävalaisinta ja niihin kasvilamput, jotta bonchit talvehtisivat paremmin. Kasvivalolamput on hankittu Prismasta ja pöytävalaisimet Ikeasta. Chilit saavat myös luonnonvaloa kun on ulkona tarpeeksi auringon paistetta, mutta muuten ne ovat kasvilappujen alla. Chilit tuottavat ainakin vielä kukkasia ja niitä karsimme pois, koska haluamme chilien vahvistuvan ja kestävän koko pitkän talven, eikä keskittyvän kukkimiseen ja chilien tuottamiseen.

 

Testaamme myös miten luonnonvalon kanssa pärjää muutama chili keittiössä. Ikkunan vieressä chilit saavat kaikista eniten valoa pitkin päivää. 

 


Tässä on Biquinho yellow chili jonka leikkasin juuria ja kasvustoa syyskuussa aikasta rajusti. Mutta jo viikko karsimisen jälkeen chili rupesi tuottamaan uusia versoja. Muutaman lehden se on myös tipputtanut, mutta tästä emme ole huolissamme koska uutta kasvustoa tulee kokoajan lisää.


2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoista! Uskon että kasvivalo auttaa, itsekin olen kokeillut jatkaa chilien kasvukautta sisätiloissa, mutta aina olen lopulta luovuttanut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla :) Kaikkea sitä ruvetaan näinä aikoina kokeilemaan :) Tulee mielenkiintosta nähdä miten kasvivalon alla olevat chilit voivat luonnonvalossa oleviin chileihin verrattuna.

      Poista