torstai 29. helmikuuta 2024

Chili helmikuu

Biquinho yellow ja explosive ember chilit ovat pärjänneet hyvin yli talven pimeimmän ajan. Hieman lehtiä chilit ovat pudotelleet, mutta tämä tiedettiinkin jo edellisten talvien kokemuksella.

Chileistä huomaa hyvin miten valon määrä on kasvanut helmikuun aikana. Chilit puskevat nyt kukkia taas ahkerammin. Myös uusia lehtiä kasvaa. Vielä ei chilin palkoja ole tullut, joten siihen ei vielä ole tarpeeksi valoa. 

Emme pitäneet kasvivaloja nyt talven aikana - Vaan otimme sälekaihtimet ikkunoiden edestä pois, jotta luonnon valo paistaa paremmin sisälle. Keittiössä olevat chilit (kuva yllä) saavat heti aamusta jo valoa, kun pidimme tuuletusikkunan sälekaihtimet ylhäällä koko talven. 

2 kommenttia:

  1. En kasvata chilejä, sillä en pysty niitä käyttämään, mutta sain juuri ostaa valoineen päivineen kasvatushyllyn, jonka on rakentanut eräs chilikasvattaja. Esikasvatustilaa on nyt runsaasti. Tosi ihanaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aluksi rupesin kasvattamaan chilejä vain koriste tarkoituksella. Näin pinterestistä monta bonsaittua chilikasvia ja päätin itsekin kokeilla. Huomasin Biquinho yellow on hyvin mieto chili ja se lähinnä antaa makua ja vivahdetta ruokiin. Tämän innoittamana rupesin kokeilemaan myös vahvempia chilejä ja tein myös itselle sopivaa hotsauce:a.
      Laitoin itse kasvilampun normaaliin pöytälamppuun jota pystyy säätämään tarvittaessa kun chilit kasvavat. Mutta jos paljon tekee esikasvatusta, niin silloin kuvailemasi kasvatushylly on loistava tilan säästäjä.

      Poista