lauantai 30. huhtikuuta 2022

Chili huhtikuu

Suurimman osa chileistä siirsimme suurempiin ruukkuihin näin huhtikuun lopulla. Ainoastaan ne chilit jotka laitamme parvekkeen isoon parvekelaatikkoon ovat vielä omissa ruukuissaan. Siirrämme nämä vasta toukokuun puolella, kun chileille on yölläkin tarpeeksi lämmintä. Merkkasimme ne chilit jotka annamme eteenpäin ystäville ja sukulaisille, näin meidän parveke ei tule olemaan ihan niin täynnä. 

Jotkin Filius blue lajikkeista ovat pölyttäneet itse itsensä ja meillä on jo muutama chili tulossa. Mutta tulemme poistamaan nämä chilit ja muut jäljellä olevat kukat. Näin toivottavasti saamme suurennettua chiliä vielä lisää ja tulemme mahdollisesti saamaan suuremman sadon.


Tiedämmepä ainakin että raaka Filus blue chili on lilan värinen. Suurin Filius blue chili (ylin kuva) oli vähän hankala siirtää suurempaan ruukkuun ja päätimme laittaa ensivuonna mahdollisesti chilejä kasvamaan vastan helmikuun lopussa. Eivät ainakaan pääse kasvamaan liian suuriksi, kuten nyt on tapahtunut. On helpompi hallita ja siirtää pienempiä kasveja sisällä. Kun ne pääsevät parvekkeelle saavat ne kasvaa niin paljon kuin pystyvät.


Meidän pieninkin Filius blue on kasvanut mukavasti, kun siirsimme sen vähän suurempaan ruukkuun maaliskuussa. Katsotaan bonsaitammeko tämän syksyllä.

Viime vuoden chilit ovat viihtyneet hyvin talven yli ja satoakin on tulossa. Siirsimme tämänkin Explosive emberin suurempaan ruukkuun kesäksi. Annamme kaikille chileille mahdollisuuden kasvaa isommiksi ja syksyllä päätämme mitkä chileistä näyttää parhaimmalta ja bonsaitamme iloksemme.

Teimme oman multaseoksen jota käytimme kaikissa istutuksissa. Perliittiä tuomaan juurille ilmaa, perus kukkamultaa ja loput kaktusmultamme mitä oli vielä jäljellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti