sunnuntai 26. syyskuuta 2021

Chili syyskuu

Chileistä on saatu kunnollinen sato. Ainakin meidän mielestä näin ensimmäisen kokeilu kesän jälkeen. Osa chileistä ei kerinnyt kypsymään, mutta niitä voi syödä huoletta myös raakoina. Tulisuudessa voi olla eroja eri kypsyys vaiheissa.

Chenzo

Biquinho yellow

Explosive ember, huomasimme tässäkin lajikkeesa pientä eroavaisuutta osa chileistä lähti kasvamaan ylöspäin ja osa alaspäin. Chilin tulisuudessa ei kuitenkaan löytynyt eroavaisuutta, mutta koossa oli isojakin eroja.

 

Archibo F3 sato keräsimme jo aikaisemmin, tämä lajike ei ole täysin stabiili laji, koska meidän chilit maistuivat ihan perus paprikalle jossa on hyvin pieni potku. Vein loppukeväästä äidilleni myös archibo F3:sta kasvamaan ja hänelle oli tullut tulisia chilejä.

Päätimme pakastaa osan chileistä tulevaa chili kastiketta varten. Puhdistimme ja kuivasimme chilit kunnolla. Pakastuspussista yritimme ottaa mahdollisimman paljon ilmaa pois jotta chileihin ei tulisi pakkasen puremia. Chilin maussa tai tulisuudessa ei pitäisi tapahtua muutoksia pakkasessa. Ainoastan koostumuksesta rapsakkuus vähenee jonkin verran.

Osasta chileistä teimme chili kastiketta, jota käytämme keitoissa ja pataruuassa. Tulisuus on kohtuullinen suu ei polta kovinkaan kauan ja meille se on juuri sopiva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti